26-09-2014 “Maak werk van je talent”

In Archief Eindhoven by HB-Café Eindhoven

Dit tweede HB-Café in Eindhoven had een praktische inslag: Heleen Florusse, teamlid en coach met veel ervaring met het begeleiden van hoogbegaafde volwassenen, vertelde hoe ze middels een door haarzelf samengestelde methode mensen helpt om (weer) in hun eigen kracht te komen staan en het plezier in hun werk terug te krijgen. Het HB-Café was deze keer in Grand Café Usine, dat is gehuisvest in het bij uitstek Eindhovense icoon de Lichttoren, nabij het station.
Het verslag volgt

De aankondiging
26 september 2014: Lezing HB-Café Eindhoven door Heleen Florusse met als thema “Maak werk van je talent!” in café Usine te Eindhoven.

Op vrijdagavond 26 september zal een volgende HB café in Eindhoven georganiseerd worden. Dit café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren. Het HB-café is er voor hoogbegaafden en iedereen die er belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van een thema (leerzaam) en café (gezelligheid). Voor het IHBV is een hoogbegaafd iemand “een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Hij of zij schept plezier in creëren.”

Heleen Florusse zal deze avond een interactieve lezing geven met als titel “Maak werk van je talent!”. Heleen heeft in Eindhoven haar eigen training en coaching praktijk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en dan met name gericht op hoog opgeleide professionals. Haar specialisatie is daarbij hoogbegaafdheid en zij heeft al jarenlang ervaring met het coachen en bijstaan van hoogbegaafden die ondanks of misschien wel juist door hun uitgesproken talenten in hun werk dreigen vast te lopen of mogelijk al zijn vastgelopen. Zij past een uiterst effectieve methode toe om deze mensen te helpen weer in hun eigen kracht te komen staan zodat er geen energie meer kan weglekken of dat iemand zelfs voor zijn of haar omgeving een ongeleid projectiel is geworden.

Locatie: Café Usine, Lichttoren 6 in Eindhoven, tegenover de Mediamarkt. De lezing vindt plaats in de zaal Chambre d’Amis die bij binnenkomst van het café aan de linker zijde ligt.
Parkeren: Parkeergarage P1 Mathildelaan of parkeerplaats Raiffeisenstraat (na 21:00 u. gratis)
Openbaar vervoer: Café Usine ligt op 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Het inhoudelijke deel duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Daarna kan in het café gedeelte nog worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Entree: € 15,00 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden door het overmaken van het entreebedrag op bankrekening NL15 RABO 0121 2870 33 ten name van het IHBV te Delft, onder vermelding van je naam,
e-mailadres (gebruik ‘()’ indien ‘@’ niet geaccepteerd wordt) én ‘Eindhoven, 26 september’. Zodra het IHBV de betaling heeft ontvangen, is de inschrijving voltooid. Je ontvangt hier verder geen bevestiging van.
Meer informatie: secretariaat@ihbv.nl