25-09-2020 HB Café Eindhoven: Acceptance Commitment Therapie, wat kun je er als HB-er mee?

Vrijdag 25 september gaat het HB-café Eindhoven over HB en acceptance commitment therapie (ACT). Gastspreekster is Elkie Leenen.

Wat is ACT en wat kun je er als hoogbegaafde mee?

Als hoogbegaafde volwassene zit je anders in elkaar, en dat is oké. Maar toch voelt dit niet altijd zo. Hoe ga je daar mee om? Acceptance en Commitment Therapie (ACT) geeft hier handvatten voor. Veel hoogbegaafden stoppen veel energie in het zich aanpassen aan de omgeving, of proberen tevergeefs de omgeving te beïnvloeden. Deze energie kun je beter stoppen in dingen die je belangrijk vindt. Dat is waar ACT over gaat.

Elkie Leenen laat je kennismaken met ACT en laat zien wat je als hoogbegaafde kunt met de tools en technieken van deze therapievorm.

 

Over de spreekster:

Elkie Leenen (1987) begeleidt hoogbegaafde volwassenen in haar praktijk (zie www.kanshin.nl) en werkt in de GGZ als behandelaar van mensen met een autisme spectrum stoornis. Ze is opgeleid aan de universiteit Maastricht in de klinische psychologie. Ook was ze één van de kartrekkers die het HB-café in Eindhoven hebben opgezet.

 

LET OP: dit HB Café vindt plaats met inachtneming van de landelijk geldende richtlijnen ivm Corona.

Neem de richtlijnen goed door alvorens je jezelf aanmeldt.

  • Heb je verkoudheids- of griepklachten (loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging)? Kom dan niet. We gaan ervanuit dat ieder hierin zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt, ook al kijken we er enorm naar uit om elkaar weer te ontmoeten.
  • Heeft een huisgenoot van je koorts of benauwdheidsklachten? Blijf ook dan thuis.
  • Hou steeds 1,5 meter afstand. De zaal is hierop ingericht. Ook de borrel na afloop vindt onder deze voorwaarde plaats, waardoor er niet meer dan 2 personen tegelijk aan een (sta)tafel kunnen plaatsnemen.
  • Om 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen in de zaal, kunnen we slechts 25 bezoekers kwijt. Wees er dus snel bij met je aanmelding.
  • Mocht het maximum aantal bezoekers bereikt zijn, schrijf je dan in op de wachtlijst. Bij voldoende belangstelling kunnen we eventueel een tweede HB Café over dit onderwerp organiseren.
  • Uitsluitend online betaling vooraf. Het is dit keer helaas niet mogelijk om contant te betalen aan de zaal, of om spontaan binnen te komen lopen zonder dat je een kaartje gereserveerd hebt. We vragen hiervoor je begrip.

Locatie: Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Er is volop gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het Genootschap. Toets daarvoor in het navigatiesysteem het adres Fazantlaan 16 in Eindhoven in. De slagboom bij het parkeerterrein gaat vanzelf voor u open en van daaraf loopt u via een klein voetpad naar de hoofdingang van het gebouw. Komt u met de trein, dan is het ongeveer 10-15 minuten lopen.

Entree: € 17,50 per persoon incl. 1 consumptie.

Aanmelden:
Door het invullen van het formulier hieronder schrijf je je in voor dit HB-Café. Je inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Afmelden:
Moet je je onverhoopt afmelden vanwege verkoudheids- of gezondheidsklachten, of om een andere reden, dan waarderen we het zeer als je ons dat even laat weten. Wellicht kunnen wij dan iemand anders weer blij maken met een vrijgekomen plek.

Je kan je alleen afmelden door een berichtje per e-mail te sturen naar hb-cafe-eindhoven@ihbv.nl. Vermeld hierbij altijd het boekingsnummer.

  • Meld je je af vóór 12:00 uur op de dag van het betreffende HB-Café, dan heb je recht op teruggave van het betaalde entreegeld minus € 2,50 administratiekosten;
  • Meld je je af na 12:00 uur dan heb je geen recht meer op teruggave van het entreegeld.

Je mag er ook voor kiezen het restitutiebedrag te doneren aan het IHBV. Dat stellen we bijzonder op prijs. Vermeld dit dan in je afmelding.

 

 

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.