15-12-2023 HB-Café Zeeland: Uit je hoofd, in je lijf

Door: Mirian Rutten

Hoogbegaafden zijn geneigd om in hun hoofd te leven en intuïtieve signalen ‘weg te redeneren’. Het rationele vermogen neemt graag de overhand boven het zintuiglijke. Als je druk bent met gedachten, scenario’s, oorzaak-gevolg-vragen en de omgeving, merk je de primaire zintuiglijke indrukken vaak niet eens op. Als je veel in je hoofd leeft, veel nadenkt, kun je het contact verliezen met je lichaam, je eigen energie en de interactie met de energie van een ander. Het negeren van je eigen lichaamstaal kan ertoe leiden dat je de overtuigingskracht mist om gehoord en gezien te worden.

In het HB-Café ‘Uit je hoofd, in je lijf’ op vrijdag 15 december brengt lichaamsbewustzijnstrainster Mirian Rutten je lichaamsbesef bij. Je leert wat de kracht is van bewust ademen, hoe je beter om kunt gaan met je eigen lichaamstaal, om hierdoor fysiek weerbaarder te worden.

Mirian Rutten was trainer bij Feniks ontwikkelingsbegeleiding, dat hoogbegaafde jongeren begeleidt. Daarbij werkt zij al sinds 2016 voor zichzelf, waar zij werkt met zowel jongeren als volwassenen. Zij leert je jezelf krachtig neer te zetten, keuzes durven maken, grenzen aangeven, innerlijke kracht en aanwezig durven zijn, maar tevens je inleven in de ander, meebewegen, samenwerken en innerlijke rust behouden. De oefeningen versterken het zelfvertrouwen en sociale en communicatieve vaardigheden en leren je duidelijker te communiceren, je eigen ruimte in te nemen en zodoende steviger in je schoenen te staan. Mirian gaf deze workshop met veel waardering eerder bij het HB-Café in Breda, Haarlem, Delft, Arnhem en Middelburg. Het is een actieve workshop, waarin ook oefeningen worden gedaan, dus doe gemakkelijk zittende kleding aan.

Tot ziens op vrijdag 15 december in Middelburg!

 

Locatie:  Wijkcentrum Palet, Johan van Reigerbergstraat 2, 4336 XA,  Middelburg.
Tijd:       19.30 uur (ontvangst vanaf 19.15 uur) tot 22.00 uur.
Entree:  € 18,50 (inclusief koffie, thee.)

Door het invullen schrijf je je in voor het HB-Café op 15-12-2023. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 18,50 p.p. heeft ontvangen.

Je kunt direct online betalen via IDEAL of Bankcontact/Mister Cash.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl .

Hartelijke groet,
Johanneke en Sylvia
Team HB Café Zeeland

Javascript is vereist om dit formulier goed te laten werken