02-12-2022 HB-Café Eindhoven: Taal en humor – met Wim Daniëls

Door: Wim Daniëls

Wat in het vat zit, verzuurt niet. Drie keer is scheepsrecht. Dus ijs en weder (en dat ene woord met een c…) dienende, mogen we op 2 december dan toch echt Wim Daniëls verwelkomen bij het HB-Café Eindhoven!

Taal en humor
Verbale communicatie, ofwel taal, zou voor iedereen erg belangrijk horen te zijn. Eigenlijk geldt dat ook voor humor. Er wordt toch gezegd: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. Of is het (ook?) “Een dag niet gejankt ….”?

Wim Daniëls leeft en ademt taal. Eerst als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs, daarna als tekstwetenschapper aan de Open Universiteit. Sinds 1994 is hij fulltime schrijver (ondertussen in totaal al meer dan 120 boeken) en taaladviseur. Eerder dit jaar verscheen zijn nieuwste boek ”De Dikke Daniëls, het verhaal van onze taal volgens Wim Daniëls”. Hij geeft als spreker ook veel lezingen en voordrachten, en staat in het theater met cabaretvoorstellingen en theatercolleges. Dit jaar speelde hij onder andere de cabaretvoorstelling “Koken met taal”. In recente jaren schreef hij meerdere keren de tekst van het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

In dit HB-Café zal Wim, voor de pauze, een uitstap maken naar taal en humor. In interactie met het publiek, dat wordt uitgedaagd om een staaltje hoogbegaafde taal en humor te berde te brengen. De creativiteit van de bezoekers zou hiermee geprikkeld moeten zijn, want na de pauze wacht een uitdagende opdracht. Voor de beste uitvoering stelt Wim een mooie prijs beschikbaar.

Nieuwsgierig geworden, zin om deze uitdaging aan te nemen of gewoon te genieten van een avond lering ende vermaeck? Dan zien we je graag op 2 december in Eindhoven.

Tot dan!

Team HB-Café Eindhoven
Wilfried, Monique, Jantine

 

 

Locatie: Academisch Genootschap, Parklaan 93 in Eindhoven. Er is volop gratis parkeergelegenheid op het parkeerterrein achter het Genootschap. Toets daarvoor in het navigatiesysteem het adres Fazantlaan 16 in Eindhoven in. De slagboom bij het parkeerterrein gaat vanzelf voor je open en van daaraf loop je via een klein voetpad naar de hoofdingang van het gebouw. Kom je met de trein, dan is het ongeveer 10-15 minuten lopen.

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang 19:30 uur. Afsluiting ca. 21:30 uur, met aansluitend gelegenheid om na te praten met een drankje.

Entree: € 17,50 per persoon incl. 1 consumptie

Aanmelden:
Door het invullen van het formulier hieronder schrijf je je in voor dit HB-Café. Je inschrijving wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.

Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meldt dit dan bij het IHBV via administratie@ihbv.nl.

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.